O blogu
Blog lifestylowy: o naszych dzieciaczkach - nazywanych miminkami (a wszystko przez Czechów :)), książkach dla nich, ciekawych przepisach, fotografii i o tym, co w danej chwili uznam za warte podzielenia się z Wami. Zapraszam ;)
Archiwum bloga
-
▼
2015
(41)
- ▼ października (4)
Popularne posty
-
Piekliście kiedyś torty? Ja próbowałam już kilka razy, jakoś zawsze z marnym skutkiem. Próbowałam zrobić " Rainbow cake " - ni...
-
Jakiś czas temu przesłuchałam niemal wszystkie wykłady profesora Jerzego Zięby . Myślę, że większość osób zna jegomościa, a jeśli nie,...
-
Pamiętacie te czasy, jak jeszcze w podstawówce na technice obowiązkowo przed świętami sklejaliśmy kilkadziesiąt kolorowych paseczków?...
-
Jak się zmobilizować do pstrykania większej ilości coraz to lepszych zdjęć? Co zrobić, żeby aparat nie leżał całymi dniami w futerale na ...
-
Aktualizacja z dnia: 03.01.2016: Niestety Karolinie nie udało się pokonać raka - w święta Bożego Narodzenia odeszła... :( Kondolencje dla c...
o ja ! piekę na niedzielę :)
OdpowiedzUsuńDaj znać koniecznie jak smakował ;)
UsuńTen dort vypadá úžasně, Magdi a parádní fotky!!!! Jak jsi to udělala, že ten dort si udržel takovou krásně zelenou barvu? Je v to nějaký trik? Přeci jen se to peče asi při teplotě výšší než 100°C....teda alespoň si myslím.
OdpowiedzUsuńAhoj Leni!!! Moc dekuji za komentar, tak uz vidim ze i Ty se divas na to co pisu :) Ta barva to neni photoshop, ale vsak to vis, ze ho nepourivam ;) (zatim) Proste tak to vyjelo s trouby :D Taky jsem byla prekvapena ;) Zdravim!!!!
UsuńWoow wygląda obłędnie! Tyle razy już myślałam o tym torcie, ale jakoś się bałam smaku szpinaku. Chociaż jak teraz myślę, że dzieciaczkom smakowało, to spróbuję na pewno :-) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńKasia nie ma co się zastanawiać, tylko rozmnażać szpinak!!! Będziecie zachwyceni, daj znać jak wyszło!!! Buziak :)
UsuńWygląda super, jestem pod wrażeniem. Jestem bardzo ciekawa jak smakuje :)
OdpowiedzUsuńSmak jest bardzo ciekawy, szpinaku właściwie nie czuć, a sam tort nie jest zbyt słodki :)
UsuńKocham szpinak, więc to jest coś dla mnie! :)
OdpowiedzUsuńNaprawdę namawiam do wypróbowania!!! ;)
UsuńTort ze szpinakiem? Musiał mieć niesamowity smak - w życiu takiego nie widziałam, o takim nie słyszałam, nno i rzecz jasna - nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńSmak rzeczywiście ciekawy, warto wypróbować ten przepis ;)
UsuńSzpinak i cukier, trochę odebrało mi mowę. Jestem bardziej niż zaskoczona. Po zdjęciach mam wrażenie, że na orcie leży trawa, wygląda fenomenalnie. :)
OdpowiedzUsuńNo ja tez byłam zaskoczona efektem!!! Taka trawa niby mech :) Efekt zarabisty!!! Myślę ze ten tort to też dobry pomysł na stół Wielkanocny :)
UsuńMówisz, że każdy da radę? Na ten przepis czaję się już jakiś czas, ale za każdym razem wydawało mi się zbyt skomplikowane. Jest to to tak piękne i efektowne ciasto, że bardzo chciałabym go spróbować i skosztować zarazem :)
OdpowiedzUsuńAnia na pewno dasz radę!!! Po Twoim murzynku z buraka taki tort ze szpinaku to pikuś ;)
UsuńBardzo mi się podoba jest taki zielony i wiosenny. :) Napewno wypróbuje tylko zamienię kilka składników. :)
OdpowiedzUsuńJasne, z przepisem zawsze można kombinować :) Jak dla mnie jest też idealny na stół wielkanocny!!! ;)
UsuńFajny tort, uwielbiam ten intensywny kolor:)
OdpowiedzUsuńKolor powala na łopatki!!! ;)
UsuńŚmieszne takie zielone ciasto. Wygląda co najmniej niekonwencjonalnie. Lubię takie :D
OdpowiedzUsuńHeheh, a w dodatku jest pyszne!!!
UsuńCoś pięknego i coś pysznego :)
OdpowiedzUsuńNie ma to jak dwa w jednym ;)
UsuńTort wygląda świetnie, ale nie wiem czy porwałabym się na upieczenie takiego ciasta;)
OdpowiedzUsuńNa pewno dałabyś radę Monika!!! Ja sama często popełniam torty do kosza - jak pisałam, a ten się udał beż żadnego problemu!!!
Usuń