O blogu
Blog lifestylowy: o naszych dzieciaczkach - nazywanych miminkami (a wszystko przez Czechów :)), książkach dla nich, ciekawych przepisach, fotografii i o tym, co w danej chwili uznam za warte podzielenia się z Wami. Zapraszam ;)
Archiwum bloga
Popularne posty
-
Piekliście kiedyś torty? Ja próbowałam już kilka razy, jakoś zawsze z marnym skutkiem. Próbowałam zrobić " Rainbow cake " - ni...
-
Jakiś czas temu przesłuchałam niemal wszystkie wykłady profesora Jerzego Zięby . Myślę, że większość osób zna jegomościa, a jeśli nie,...
-
Pamiętacie te czasy, jak jeszcze w podstawówce na technice obowiązkowo przed świętami sklejaliśmy kilkadziesiąt kolorowych paseczków?...
-
Jak się zmobilizować do pstrykania większej ilości coraz to lepszych zdjęć? Co zrobić, żeby aparat nie leżał całymi dniami w futerale na ...
-
Aktualizacja z dnia: 03.01.2016: Niestety Karolinie nie udało się pokonać raka - w święta Bożego Narodzenia odeszła... :( Kondolencje dla c...
pycha! moja mama piecze podobny, ładuje wszystko, co ma pod ręką i można połamać zęby ale za to jaki zdrowy!
OdpowiedzUsuńHehe, no z zębami trzeba uważać:) Mój tata ma słabe i bał się go spróbować, ale i tak nie skończył na jednej kromie!!! :)
UsuńŚwietny przepis! A jak ładnie sie prezentuje ten chlebek. Myślę, że wypróbuje ten przepis:).
OdpowiedzUsuńDziękuję ;) Staram się smacznie zaprezentować to co przygotuję ;) Jak wypróbujesz koniecznie daj znać czy smakował.
UsuńPrzymierzam się do takiego chleba od jakiegoś czasu... Muszę w końcu zrobić bo ciekawa jestem jak smakuje.
OdpowiedzUsuńJest naprawdę pyszny, myślałam, że nie wyjdzie ale jednak :) Na pewno warto często wracać do tego przepisu :) Daj znać jak smakował ;)
UsuńŚwietny przepis :) Muszę koniecznie wypróbować :) Zapisuję :)
OdpowiedzUsuńJak już go wszamiecie, daj znać czy smakował ;)
UsuńChleb bez wyrabiania i drożdży?! O jaaa ale cudo!
OdpowiedzUsuńDokładnie!!! Też nie sądziłam, że tak można :D
UsuńMuszę w końcu się pokusić o zrobienie takiego chlebka. Bankowo jest rewelacyjny. Ciastka owsiane piekłam już wiele razy, też wrzucając do nich co popadnie... a na słono jakoś nie mogę się zebrać:)
OdpowiedzUsuńTen chlebek smakiem ma daleko do ciasteczek owsianych - które też uwielbiam nawiasem mówiąc. Naprawdę polecam zrobić - efekt bardzo ciekawy :)
UsuńPewnie bardzo twardy wychodzi, co?
OdpowiedzUsuńNie, nie jest twardy, ale raczej dosyć wilgotny. Ciepły źle się kroi, jest wtedy wręcz za miękki, ale potem jest już ok :)
UsuńZdrowy i pięknie wygląda, a do tego jaki fotogeniczny! Dla mnie w sam raz, chociaż chętnie dodałabym właśnie te pestki dyni, bo osobiście je uwielbiam! :)
OdpowiedzUsuńDzięki, pozował dzielnie, a potem spotkało go szybkie schrupanie :D Masz rację, pestki na pewno by mu się przydały ;)
UsuńInteresująca wersja, na pewno zrobię. Ja z ziaren jak do tej pory kupowałam tylko takie gotowe mieszanki gdzie dodaje się tylko jajko i olej. Sama nie bawiłam sie w mieszanie, ale czas to zmienić.
OdpowiedzUsuńNa pewno to wersja bez żadnych E jakichś tam, co pewnie w tych gotowych mieszankach można znaleźć. Nie korzystałam z nich, więc nie wiem do końca ;) Chleba nie trzeba wyrabiać, co jest jego dodatkowym plusem. Polecam i daj znać, czy smakował :)
UsuńPrzepis zapisuję! Obecnie nie jem pieczywa, ale jeśli kiedyś nadejdzie taki moment to na pewno wypróbuję :D independentgirl98.blogspot.com
OdpowiedzUsuńPytanie, czy to takie prawdziwe pieczywo? Hmmm, sama nie wiem :) Niby mąki w nim nie ma... No jak już będziesz mogła wypróbować to polecam jak najbardziej ;)
Usuń